93 860 07 02 plaestrategic@vallesoriental.cat
IMG 2248

Realitzat un nou Taller de prospectiva amb agents clau per identificar les futures línies estratègiques de la comarca en matèria d’Ocupació i Formació per al treball

Una vintena d’institucions de la comarca van participar el dimecres 14 de novembre al Taller de Prospectiva d’Ocupació i Formació per al treball celebrat a Bigues i Riells. Aquesta jornada s’ha emmarcat en la segona fase de redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació del Vallès Oriental 2018-2025.

Durant la realització del taller, que va durar al voltant de dues hores, es van identificar les línies estratègiques de treball prioritàries en relació a la formació i l’ocupació a la comarca, i posteriorment, una primera proposta de projectes i iniciatives en marxa.

Entre les estratègies proposades, les més prioritzades van ser:

  • La intermediació i orientació laboral i suport a l’ocupació.
  • I la formació en competències professionals i personals ajustada a les necessitats empresarials.

Les segueixen les relacionades amb el suport a l’empresa i l’emprenedoria i la concertació entre els agents de l’administració pública, i entre aquests i el teixit empresarial comarcal.

Després de prioritzar aquestes les línies estratègiques, els participants al taller van reflexionar sobre les iniciatives en curs i els projectes que caldria impulsar a cadascuna de les línies de treball identificades. Es van plantejar un total de 62 actuacions. Finalment, es va portar a un exercici final de reflexió estratègica sobre quina és la visió futura del sector a la comarca, recollint aportacions dels participants sobre els models de prestació de serveis d’ocupació i formació, del suport a l’emprenedoria i sobre la valorització de la formació professional.

Aquesta segona fase del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació del Vallès Oriental 2018-2025, preveu la celebració de tres Tallers de Prospectiva més:

  • Infraestructures i serveis de mobilitat, activitats de transport i logística.
  • Política industrial, polígons i R+D+i.
  • Salut, serveis a les persones i entorn TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *