93 860 07 02 plaestrategic@vallesoriental.cat
IMG 20181205 103834

Celebrat a les Franqueses del Vallès el darrer Taller de prospectiva amb agents clau per identificar les futures línies estratègiques de la comarca en matèria de Salut, Serveis a les Persones i Entorn TIC

L’últim Taller de Prospectiva de la segona fase del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació del Vallès Oriental 2018-2025 es va celebrar el passat dimecres 5 de desembre a les Franqueses del Vallès. Aquest darrer taller es va centrar en la Salut, els Serveis a les persones i l’entorn TIC.

Una desena d’institucions, públiques i privades de la comarca, van participar en aquest taller, on van caracteritzar les estratègies prioritàries en relació al sector de la salut, els serveis a les persones i l’entorn TIC, des del punt de vista de l’ocupació i el desenvolupament local, a partir d’iniciatives concretes i propostes existents o en debat al territori. Tot seguit es va prosseguir a la valoració del caràcter estratègic i la viabilitat d’impulsar aquestes estratègies i els participants van identificar i proposar un primer recull de projectes i iniciatives interessants en marxa o debat a la comarca.

Entre les estratègies proposades, les línies més prioritàries segons els participants a la jornada van ser:

  • Serveis públics per a la gent gran
  • Serveis públics per atendre col·lectius en risc d’exclusió
  • Formació professional i ocupacional en l’àmbit assistencial i de la salut

En el debat posterior a la priorització de les línies estratègiques, les aportacions recollides anaven dirigides a identificar les necessitats a cobrir, a millorar la coordinació entre departaments i a l’ús dels avenços tecnològics per a millorar les situacions personals d’aquelles persones amb dependència, entre altres.

Un cop realitzada la priorització de les línies estratègiques, els participants al taller van reflexionar sobre les iniciatives en curs i els projectes que caldria impulsar a cadascuna de les línies de treball identificades. En total, els participants van plantejar un conjunt de 31 actuacions.

Finalment, es va plantejar als participants un exercici final de reflexió estratègica sobre quina és la visió futura del sector a la comarca, recollint aportacions dels participants sobre les necessitats bàsiques a cobrir de col·lectius en risc d’exclusió social i persones grans, que avui dia, no estan garantides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *