93 860 07 02 plaestrategic@vallesoriental.cat
IMG 2353

Es celebra a Montornès del Vallès el Taller de prospectiva amb agents clau per identificar les futures línies estratègiques de la comarca en matèria de Política Industrial, polígons i R+D+i

El dilluns 26 de novembre es va celebrar a Montornès del Vallès el Taller de Prospectiva de Política Industrial, polígons i R+D+i, emmarcat en la segona fase del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació del Vallès Oriental 2018-2025.

El taller va comptar amb la participació d’una dotzena d’institucions, públiques i privades de la comarca, que van caracteritzar les estratègies prioritàries en relació a la política industrial, polígons i R+D+i a la comarca, a partir d’iniciatives concretes i propostes existents o en debat al territori. A continuació es va realitzar la valoració del caràcter estratègic i la viabilitat d’impulsar aquestes estratègies i es van identificar i recollir una primera proposta de projectes i iniciatives interessants en marxa o en debat a la comarca.

Entre les estratègies proposades, les línies més prioritàries segons els participants a la jornada van ser coincidents i van ser:

  • El foment de la R+D+i. Programes d’innovació. Reindustrialització del Vallès Oriental
  • Superar els dèficits dels polígons industrials
  • La planificació, política industrial i concertació publico-privada

Durant el debat que va seguir la priorització de línies estratègiques, es van fer aportacions que anaven dirigides a destacar com a oportunitat l’impuls a l’associacionisme, a l’industria 4.0, a la digitalització empresarial i a l’economia circular.

Un cop realitzada la priorització de les línies estratègiques, els participants al taller van reflexionar sobre les iniciatives en curs i els projectes que caldria impulsar a cadascuna de les línies de treball identificades. En total, els participants van plantejar un conjunt de 45 actuacions.

Per acabar, es va plantejar als participants un exercici final de reflexió estratègica sobre quina és la visió futura del sector a la comarca, recollint aportacions dels participants sobre els models de gestió dels polígons, la governança supramunicipal i l’encaix amb les línies de treball que el Pacte Nacional per la Industria defineix. Entre les conclusions d’aquest exercici de reflexió, van predominar les apostes per a que el model de gestió dels polígons sigui més associatiu, amb la constitució d’associacions o taules de polígons, que connectin empreses, i treballin de manera conjunta la superació dels dèficits existents als PAEs i la prestació de més serveis i infraestructures de qualitat.

La segona fase del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i l’Ocupació del Vallès Oriental 2018-2025, preveu la celebració d’un Taller de Prospectiva més, el de Salut, serveis a les persones i entorn TIC que es celebrarà el dimecres 5 de desembre a les Franqueses del Vallès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *